+381 63 1084 434 office@energolab.rs

Energo lab

Akreditovana laboratorija

za etaloniranje

Energo lab doo – O nama

Energo lab postoii dugi niz godina tokom kojih smo se bavili projektovanjem i izvođenjem postrojenja i instalacija iz oblasti grejanja, hlađenja i klimatizacije.
Prateći potrebe modernog tržišta i poslovanja uveli smo sistem upravljanja kvalitetom, i kao poseban deo firme osnovali laboratoriju za ispitivanje opreme pod pritiskom koju smo akreditovali prema ISO/IEC 17025.
 
Kako je ispitivanje (baždarenje) ventila sigurnosti obavezno jednom godišnje, u cilju obezbeđenja postrojenja, objekata ali pre svega ljudi, i kako je to zakonska obaveza korisnika opreme pod pritiskom, u našoj laboratorji smo 2013 počeli sa ovom vrstom ispitivanja. Od tada je obavljeno više hiljada ispitivanja (baždarenja) sigurnosnih ventila.
Obim akreditacije je proširen i na ispitivanje sledeće opreme i instalacije: AT disajni ventili, unutrašnje gasnih instalacija, instalacije TNG-a …. obim akreditacije laboratorije za ispitivanje se ulaganjem u novu opremu stalno proširuje.

Laboratorija za etaloniranje je akreditovana 2018 godine prema ISO/IEC 17025 i obavlja etaloniranje merila sledećih veličina:

 
  • merila pritiska: manometri, manovakuummetri, transmiteri pritiska, barometri
  • merila temperature: digitalni termometri, PT sonde, Termoparovi, stakleni termometri, manometarski i bimetalni termometri
  • termostatirane komore: inkubatori, sterilizatori, sušnice, laboratorijski frižideri i zamrzivači, autoklavi,
 
Za etaloniranje se koriste etaloni renomiranih proizvođača iz Nemačke, Italije i Velike Britanije
U toku je proširenje obima novim metodama.

Preuzmite dokumenta – Pogledajte naše sertifikate

Na sledečim linkovima možete preuzeti dokumenta vezana za akreditaciju. Kliknite na sliku sertifikata za uvećanje.